Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananasmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa lättbakade muffins blir inte så höga men ananasen gör dem saftiga och goda. Dessutom går det väldigt fort att baka dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet. Låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör ner mjölblandningen i äggvispet.
  3. Tillsätt det avsvalnade matfettet, citronskal och krossad ananas.
  4. Smörj en muffinsplåt. Fyll hålen i muffinsplåten med smet till 3/4. Eller använd muffinsformar. Brädda bakverken mitt i ugnen cirka 15 minuter.
  5. Låt muffinsen svalna något innan de tas ur formen så lossnar de lättare. Lägg dem sedan på galler för att svalna helt.
  6. Pudra eventuellt över lite florsocker precis före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.