Dessa lättbakade muffins blir inte så höga men ananasen gör dem saftiga och goda. Dessutom går det väldigt fort att baka dem.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet. Låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör ner mjölblandningen i äggvispet.
- Tillsätt det avsvalnade matfettet, citronskal och krossad ananas.
- Smörj en muffinsplåt. Fyll hålen i muffinsplåten med smet till 3/4. Eller använd muffinsformar. Brädda bakverken mitt i ugnen cirka 15 minuter.
- Låt muffinsen svalna något innan de tas ur formen så lossnar de lättare. Lägg dem sedan på galler för att svalna helt.
- Pudra eventuellt över lite florsocker precis före serveringen.
Publicerat den
7 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar