Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananaspaj

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ananaspaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret och häll över i en bunke tillsammans med mjöl, socker och bakpulver. Arbeta ihop ingredienserna till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform (ca 23 cm) så att både bottnen och kanterna täcks.
  4. Sila ananasen och låt vätskan rinna av. Vispa ihop ägg, socker, vaniljsocker, crème fraiche och citronskal till en slät smet. Rör ner ananasen och bred ut fyllningen över mördegen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-30 minuter.
  6. Servera pajen ljummen med vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • grill 14 mars 2009

    Drog ut detta recept tidigare och nu har jag gjort den. Denna paj är hur god som helst.

  • SofieJa 1 juni 2009

    Kan inte få nog!!!! Skulle kunna leva på denna paj. Himmelsk!!! Tyvärr finns det bara upp till 5 p att ge, skulle gärna ge 10 p.

  • Geckick 10 juli 2009

    Jättegott!!! Nästan ännu godare kall med vaniljglass. Mums! Hela pajen gick åt mycket snabbt!

  • annica99 13 augusti 2009

    Mycket uppskattad paj lätt att göra ;)

  • Gul13 9 november 2009

    Jättegod paj. Får 4 vuxnas och ett barns varmaste rekommendationer.

  • chrisq 15 november 2009

    säger bara det smakade mer tack tack

  • katbeghan 5 november 2011

    Mycket god paj som jag har gjort flera gånger, men då har jag haft den sötare än din. Enligt receptet som jag har följt, skulle det vara1 dl istllet för din 0,5 dl socker i degen. Och samma med fyllningen, samt jag hade 2msk vaniljsocker i stället för din 1 tsk. Ha fått ge bort receptet flera gånger då många har tyckt den är himmelsk, speciellt ljummen med vaniljglass till. Mums! Inget annat än betyg 5!!!!

  • ONV 16 december 2020

    Är ananasvikten avrunnen vikt eller inte?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.