Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananaspaj under kokostäcke

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Det här är en frisk och saftig paj som blir allra godast om du använder färsk ananas. Ananasen ska vara väl mogen, vilket du avgör genom att prova om bladen i stjälken lossnar lätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och salt i en skål och finfördela matfettet i blandningen. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt i minst en timma.
  2. Dela ananasen i klyftor. Skär bort mittstocken och skalet. Skär fruktköttet i tärningar.
  3. Vispa äggen lätt. Tillsätt socker, mjöl och citronsaft och rör ner ananasen.
  4. Kavla ut degen till en rund platta. Klä en pajform, ca 22 cm i diameter, med degen. Gör en hög kant runtom. Fyll degskalet med ananasblandningen och grädda i 175 grader cirka 35 minuter.
  5. Vispa ägg och socker, blanda ner vaniljsocker och mjölk och rör ner kokosflingorna. Ta ut pajen och bred kokossmeten över fyllningen. Grädda ytterligare 20-25 minuter. Servera med lite vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Medoc 20 februari 2012

    Väldigt god men lite söt! Gjorde degen lite mer knaprig genom att ha i havregryn- rekommenderas!

  • Ma-Ha 1 mars 2012

    Medoc hur mycket havre hade du i då?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.