Det här är en frisk och saftig paj som blir allra godast om du använder färsk ananas. Ananasen ska vara väl mogen, vilket du avgör genom att prova om bladen i stjälken lossnar lätt.
Instruktioner
- Blanda mjöl och salt i en skål och finfördela matfettet i blandningen. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt i minst en timma.
- Dela ananasen i klyftor. Skär bort mittstocken och skalet. Skär fruktköttet i tärningar.
- Vispa äggen lätt. Tillsätt socker, mjöl och citronsaft och rör ner ananasen.
- Kavla ut degen till en rund platta. Klä en pajform, ca 22 cm i diameter, med degen. Gör en hög kant runtom. Fyll degskalet med ananasblandningen och grädda i 175 grader cirka 35 minuter.
- Vispa ägg och socker, blanda ner vaniljsocker och mjölk och rör ner kokosflingorna. Ta ut pajen och bred kokossmeten över fyllningen. Grädda ytterligare 20-25 minuter. Servera med lite vispad grädde.
Publicerat den
7 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt god men lite söt! Gjorde degen lite mer knaprig genom att ha i havregryn- rekommenderas!
Medoc hur mycket havre hade du i då?