Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananaspajernas paj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En paj långt utöver det vanliga. Den är saftig, syrlig och söt på en gång. Jag tappade bort receptet en gång och sökte bland mängder av recept för att finna det åter. Bland vänner och bekanta över hela världen Såväl från Barbados som Hawaii. En dag fann jag det åter. Jag delade med mig av detta recept. Till bl.a. Stjärnkockar på Barbados hotell – de blev alldeles lyriska. Den är mycket enkel och snabb att göra – och resultatet blir enastående. Du behöver inte ha vare sig grädde, glass eller vaniljsås till. Jag lovar dig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla deg ingredienserna till en smidig deg och låt vila ca. 1 timma. Kavla 2/3 av degen till botten och spara 1/3 till en kant. Rulla två rullar av degen. Tvinna dem och lägg dem som kant.
  2. Vispa ägg socker och vaniljsocker fluffigt och låt ananasen rinna av i en sil, blanda ner ananas och creme fraiché i äggsmeten
  3. Häll i Fyllningen i den degbelagda formen och grädda pajen i 175 till 200 graders värme (allt beroende hur "varm" din ugn är) i ca. 35 minuter. Grädda gärna på bottenfalsen i ugnen (över+undervärme) så blir den inte så lätt bränd.
  4. Då pajen är färdig skall den ha en gyllenbrunfärg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • karinnygren 20 februari 2009

    Den är god!

  • DoctorWho 25 september 2013

    Jättegod paj. Bakade den före middagen och HALVA pajen var uppäten innan potatisen var färdigkokt. Ditt recept blev omedelbart en ny familjefavorit. Dagen efter var det bara en liten bit kvar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.