Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananassås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Bästa grillsåsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala ananasen och skär bort stammen och de svarta ögonen. Skär fruktköttet i mycket små bitar. Skala och hacka schalottenlök och ingefära. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs schalottenlök, ingefära och citrongräs på hög värme.
  2. Tillsätt ananas, 1 dl vatten och färskpressad lime. Blanda väl, lägg på locket och låt puttra 10 min. Rör ner syltsockret och låt såsen sjuda tills den tjocknar. Krydda med salt och cayennepeppar.
  3. Tips: Ananassåsen kan hällas upp i steriliserade burkar med tättslutande lock. Sätt på locket, låt svalna och förvara i kylen upp till 2 veckor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.