Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananassoppa med choklad och chilitryffel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En frisk och söt efterrättssoppa med behaglig hetta från chilin i tryffeln. Tänk på att förbereda tryffeln en dag innan soppan skall serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Soppan: Koka upp vatten, socker och chiliexplosion. Låt svalna i kylen. Skala ananasen, ta bort mittstocken och skär i bitar. Lägg bitarna i en mixer och häll på sockerlagen. Mixa soppan slät och låt den svalna i frysen en halvtimme innan servering. Vid servering toppa med lite extra chili explosion.
  2. Tryffel: Hacka chokladen, koka upp vispgrädde med honung och chili explosion. Häll blandningen över chokladen och rör den slät. Tillsätt därefter smör och rör ut.
  3. Täck med plastfolie och låt vila i rumstemperatur till nästa dag. Forma till små kulor och rulla dem i lite kakao och låt stelna i kylen.
  4. Servera den kalla soppan tillsammans med tryffeln och vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.