- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ljuvlig dessert. Frisk smak av ananas och citron. Då den ska vila ett dygn i kylskåpet kan man göra den i förväg.
Instruktioner
- Botten:
Blanda mjöl och bakpulver väl. Knåda ihop med resten av ingredienserna till en deg. Tryck ut degen i botten ac en pajform med löstagbar kant. Grädda i 20-25 min. Låt svalna.
- Fyllning:
Lägg gelantinpulvret i 3 msk vatten i en kopp. Låt svälla några minuter.Vispa grädden. Rör ner kesellan, socker, vanilj, rom, citronskal och saften. Ta upp och dela ananasringarna i bitar. Tillsätt dem o ananasspad. Ställ koppen med gelantin i en gryta med hett vatten. rör tills gelantinet smält. Låt svalna något. Häll ner gelatinet under kraftig omrörning
Häll krämen i formen och täck över med plast. Låt tårtan stå i kylskåp tills fyllningen har stelnat det tar ett dygn.
Garnera med mynta el. citronmeliss.
Publicerat den
22 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar