Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananastårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lite tidskrävande innan man blir van men väl värd att lära sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält fettet. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Tillsätt fett och vatten. Grädda i form med lös botten 175 grader i ca 35 minuter.
  2. Lägg gelatinet i vatten. Vispa gulor och socker. Smält gelatinet och tillsätt spadet, citronsaften och vispa ner blandningen i gulorna. Vispa vitor och grädde var för sig. Blanda ner grädden i äggkrämen och vänd sedan försiktigt ner vitorna.
  3. Dela i tre bottnar. Bygg tårtan i formen och låt den "stelna" på svalt ställe. Garnera med grädde och ananasbitar tex.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.