- Serverar: 3 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
En god rätt jag vispade ihop en kväll med smak från mellanöstern.
Instruktioner
- Putsa bort onödigt fett från kycklingen (spar skinnet det kan man ta bort när man äter eftersom det ger smak och ger ett saftigare kött) och krydda med salt och peppar och lägg i en ugnsform och låt dom gå på 225 grader i ca 15 minuter.
- Under tiden blandar du ihop de övriga ingredienserna i en kastrull och låter småsjuda.
Börja med oljan och kryddorna så de får fräsa ihop en liten stund innan du tillsätter tomat, vatten och buljongtärningen.
- Häll tomatsåsen över kycklingen och låt stå under folie i ugnen ca 40 minuter eller tills endast klar vätska sipprar ur köttet.
Servera med fördel bulgur eller basmatiris (gärna med lite (en knivsudd) colorite eller gurkmeja för färgens skull) och matlagningsyoghurt och finhackad bladpersilja till.
Publicerat den
5 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott helt i min smak tack anders för ett bra recept kokker att upprepas här hoss mig 5 poäng monica
Mycket gott!