Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anders kumminkyckling med ris

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En väldigt god rätt där kummin (hel brödkummin) ger en härlig smak. Denna rätt går bra att göra på annat kokt kött t.e.x rimmat fläsklägg.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att skölja riset väl i flera omgångar och koka upp 7 dl vatten med salt och lite olja, tillsätt riset. Låt riset småkoka i 15 min och låt svalna. Koka upp kycklingen med allt utom paprikapulvret, cayennepepparen och maggin, låt det småkoka i ca 45 minuter eller tills kycklingen är klar. Spar fonden. Rensa av köttet och skär i mindre tuggvänliga bitar. Hetta upp en rymlig kastrull med ca 1 msk olja och låt kumminfröna steka i ca 1 minut i oljan. Tillsätt 4-5 dl av kokfonden, crème fraiche, paprikapulver, maggi, cayennepeppar och kycklingen. Låt småputtra i ca 10 minuter innan du blandar ner riset. Se till att det blir en krämig sås/röra (tänk risotto)annars får du späda på med mer kokfond eller crème fraiche. Gott att strö på finhackad persilja över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monicadanell 25 mars 2012

    Hej jag har gjort dina kyckling klubbor i går smarriga kommer absolute att göra om dom 5 från mej monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.