- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Det här receptet har jag fått av min massör Anders. Fantastiskt gott!!!
Instruktioner
- Hyvla potatisen tunt, gärna med tillsatsen till en matberedare. Finstrimla purjolöken och krossa vitlöksklyftorna. Fräs purjolöken och vitlöksklyftorna i lite olivolja utan att dom tar färg.
- Häll i grädden och mjölken och låt blandningen koka upp. Lägg i den hyflade potatisen och salta och peppra rikligt. Potatis drar åt sig mycket salt. Det ska nästan smaka översaltat.
- Koka potatisen tills stärkelsen har löst ut och blandningen blivit tjock och krämig. Häll upp i en ugnsfast form och baka i ugnen på 180 grader. Känn med en sticka i gratängen för att se om den är färdig. Det tar cirka 30-40 min.
- Smaklig måltid.
Publicerat den
24 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar