Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anders rågsiktskakor

(7 kommentarer)  
 • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Fantastiskt gott och billigt bröd!

Ingredienser

Instruktioner

 1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Dela degen i 2 bitar och forma till siktkakor.
 2. Ta ut ett hål i brödens mitt (ca 4 cm/diameter). Nagga kakorna med en brödnagg eller gaffel. Mjöla och låt jäsa under duk i 30 minuter. Grädda i 225 graders ugnsvärme ca 12 minuter

Liknande recept

Kommentarer (7)

 • fyran4 15 februari 2008

  Sitter här just nu med ett precis uttaget bröd med endast becel på .. Åhh så gott! Och enkelt! Fick bra betyg av barnen med 3 av 4 gillade den.

 • bellan68 21 mars 2008

  Riktigt saftigt och gott bröd! Det kommer att bli en lördags favorit. Alla familjemedlemmar smaskar i sig för fullt nu!! Tack!

 • mammakavat 19 januari 2009

  Gott och lättbakat! Kommer att bakas flera gånger i mitt kök ! Tack!

 • Tiol 6 mars 2009

  Supergott bröd. Jag hade inte bakat matbröd på länge, och gjorde 4-dubbel sats, det blev perfekt. Dock skall jag ta i lite mer salt nästa gång, men det är olika hur mycket mansalt vill ha. Men väldigt lättbakat bröd. Tack för detta receptet.

 • ylwa 25 februari 2011

  Super enkelt att baka och jätte gott att äta,blir inte sista gången jag gör detta bröd. kunde jag skulle jag sätta en 10.

 • epi 30 september 2011

  Ett bra recept med få ingredienser positivt att det inte är sötat med sirap eller socker. Behövde jäsas 40 minuter som" kakor" för mig. De är höga och fina precis som man vill ha dem. Synd att man inte kan fråga recept skrivaren om han hon har penslat dem med lite vatten eller smör när de kom ut.

 • Ernstegon 5 juli 2022

  Vad är det här för skoj? 3 dl vatten och ca 5 dl mjöl blir över huvud tagen inte en deg, utan en smet som inte går att arbeta och forma till kakor. Jag håller precis på att testa, så jag vet. Mitt bakbord är komplett nersölat, jag har ödslat bort 5 dl mjöl, och vet inte om det på något sätt går att rädda det hela. Det måste användas betydligt mer än 5 dl mjöl. De som har kommenterat före mig tycks ha lyckats bra, har de verkligen följt receptet ovan?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.