Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Andlusisk fläskfilé

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod fläskfilé! Jag har översatt originalreceptet men det går även att bryna fläskfilén i en stekpanna först och sedan helsteka fläskfilén i ugnen eller på grillen (200 grader, 15 minuter).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort senor från fläskfilén.
  2. Blanda paprika, kryddor och den pressade vitlöksflyftan med oljan och gör en tjock pasta. Bred över hela fläskfilén. Slå in i plastfolie och låt marinera i kylskåpet, helst över natten.
  3. Skär fläskfilén i diagonala skivor. Värm en griddle stekpanna och stek skivorna 3-4 minuter på varje sida.
  4. Servera med citronklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • lemone 21 februari 2010

    Hej! jag testade den här igår och den blev jättelyckad! Fast jag misstänker att det är nånting som inte stämmer med saltmängden i receptet för fastän jag drog ner på det då jag lagade marinaden så blev det rätt salt... Men jag kommer definitivt att laga den på nytt och jag tror det kommer att bli en väl använd marinad vid grillen i sommar oxå! Tackar!

  • svengelsk 30 april 2011

    Skivade filén innan jag marinerade och rostade skivorna med sötpotatis. Jättegott. Tog inget salt i marinaden utan saltade när jag satte in i ugnen. Jättegott. Så roligt med ett fläskfilérecept utan grädde.

  • Agi007 6 maj 2011

    Hej, kul att fler än jag uppskattar ett av mina favoritrecept! Har precis lagat marinaden igen och kollat saltmängden, som jag tycker är korrekt. Jag använder mig alltid av Maldon sea salt flakes, om det kan spela någon roll.

  • evaullabritt 31 oktober 2011

    Jag helstekta filen i förväg på spisen, med ett lock över. Skar i skivor ock lade upp på ett gratingfat med potatismos vid sidorna. Det blev ganska mycket sky i stekpannan, så jag redde av med lite grädde. Såsen hälldes över filén innan den gratinerades. Toppengott. Bra bjudrätt som kan förberedas i god tid. Har inga synpunkter på msaltmängden, men jag mätte inte saltet utan saltad som jag brukar och det är ingen exakt vetenskap.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.