Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Andre´s heta böngryta (Fuego de Mexico)

(2 kommentarer)  
Andre´s heta böngryta (Fuego de Mexico) Andre´s heta böngryta (Fuego de Mexico)
 • Serverar: 4 portioner
 • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min mellanpojk är en utbildad kock, men ibland vill han ha riktigt kryddad mat, som är lätt att göra, Detta recept fick jag av honom, den är verkligen god och lätt.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Blötlägg bönorna kvällen innan. O.B.S inget salt i blöttläggningsvattnet.
 2. Hacka lök och vitlök, ta ut kärnorna ifrån chilin och hacka även den, skär morötterna i bitar. Skölj bönorna under kallt vatten, även burkbönor behöver sköljas i kallt vatten. Lägg lite olja i en gryta och stek lök, vitlök och chilin tills löken är mjuk, lägg då i morötterna som får steka med ett par minuter.
 3. Häll i bönorna och fyll på med vatten ca 1-1½ liter, lägg i buljongtärningen, rör om låt det koka upp, smaka av med salt och peppar. Sänk värmen, så att det bara småkokar(det får inte stanna av att koka, då blir aldrig bönorna klara) i ca 45 minuter eller tills bönorna känns klara.
 4. Skär korven i slantar och lägg i dem i grytan, de skall bara bli genomvarma inte koka med en längre tid för då blir de, sega och tråkiga, lägg i hackad koriander. KLART! Serveras med ett gott bröd till.

Kommentarer (2)

 • SrRichard83 30 september 2009

  Wow!!!! Jätte god gryta. 5+

 • maxxess 30 november 2009

  Jättegott! Perfekt för mig som är aldrig(!) lagat bönor att testa! Gjorde halv sats, det kommer att räcka för minst 4 luncher med ris. Tyvärr valde jag burkbönor (Kidney samt Black) då jag behövde matlådor till jobbet snabbt. Bönorna var lite för lösa i min smak även om de gick i med korven precis på slutet. Nästa gång kokar jag själv bönorna, nyttig lektion :) På det hela taget är detta ett jättebra recpt som man kan göra personligt/laborera med tiden. På bilden (min bild alltså) syns matlådan. Ljusår bättre än Findus 20 kr-förpackningar som hälften av kollergorna kommar att ta fram imorrn hehe *suckers* :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.