Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anettes köttfärspaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Många gillar inte paj därför att skalet är så torrt, då ska ni prova då detta recept. Enligt mitt tycka en helt underbar och jättegod paj som alla gillar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Blanda alla ingredienser. Låt vila i 30 min i kylskåp Förgrädda 10 minuter i 200 grader
  2. Hacka schalottenlöken och stek tillsammans med pressad vitlök. Bryn köttfärsen och blanda ner de krossade tomaterna. Salta och peppra. Låt koka 10 minuter. Strimla skinkan och blanda ner i köttfärsen. Låt svalna lite.
  3. Lägg sen köttfärsen i den förgräddade pajskalet. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Bred crème fraiche över köttfärsen och strö på osten. Grädda i 35 minuter. Garnera med hackad paprika och basilika eller persilja. Lycka till

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • barnbarn 29 oktober 2008

    Tackför ett gott recept på paj.Den gör jag gärna om.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.