Värm 1 dl av mjölken och blanda ner filmjölken - blandningen ska vara ljummen. Lös jästen i den ljumma mjölken. Tillsätt resten av den kalla mjölken och saltet.
Blanda vetemjöl och rågsikt i en bunke. Häll i blandningen i degspadet och arbeta ihop. Låt jäsa en och en halv timme.
Arbeta sedan degen lite och gör två runda bullar eller två limpor. Skåra dem med en kniv. Låt jäsa 1 - 2 timmar till.
Grädda i nedre delen av ugnen i 45 min. 175 - 200 grader.
Hej idag fick jag lust att baka matbröd mumms vad gott det var kommer att göra flera gånger mvh / monica
Jag är ingen hejare på att baka, men ett bra recept gör halva jobbet, tack. Lennart.
Hejsan! Tack för ett kanon recept. Min familj tyckte att det var ett kanon gott bröd. Så av oss får du en stark femma. Mvh Lena med familj