Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ångad torsk med blomkålsmos och parmesan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Torsken blir väldigt saftig när den först rimmas och sen ångkokas. Serveras med ett gott blomkålsmos som passar otroligt bra till flera rätter, både kött och fisk. Passar bra för dem som äter enligt LCHF.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta torsken och låt den stå framme ca 15 minuter medan du kokar moset, så rimmas fisken lätt.
  2. Blomkålsmos: Dela blomkålen i mindre bitar. Koka buketterna mjuka i lättsaltad mjölk ca 10 minuter. Häll av hälften av mjölken men spar den. Mixa kålen med crème fraiche och tillsätt mjölken lite i taget till ett löst mos. Smaka av med salt.
  3. Klappa torsken torr med ett hushållspapper. Ånga den ca 7 minuter i lite vatten eller i en mikro, övertäckt med plastfolie.
  4. Rosta nötterna och fröerna i en torr stekpanna under omrörning. Hyvla osten.
  5. Servera torsken med mos, nötter, frön och ost. Garnera med basilikablad och strö över nymalen svartpeppar. Servera en god olivolja eller smält smör till så att var och en kan ringla lite över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.