Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ångbakad torskrygg med blåmusslor, äpple och sockerärter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Festmåltid med ånga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta torskbitarna och placera dem på ett smörat hålat kärl. Ångkoka fisken i 80 grader i ångugn ca 7 minuter med uppsamlingskärl under. Tag av skinnet.
  2. Fräs hackad schalottenlök i lite smör. Tillsätt blåmusslor och vin. Låt musslorna ånga upp i vinet under lock. Sila av musselbuljongen och koka ihop den tills den får kraftig smak. Mixa buljongen med smör. Smaka av med salt.
  3. Skär stavar av äpplet, dela sockerärterna, skär salladslöken. Sjud dem i den varma musselsmörsåsen i ett par minuter.
  4. Arrangera fisk, sockerärter, äpple, och salladslök på en tallrik. Garnera med vattenkrasse och riven pepparrot. Slå såsen runtom fisken. Servera med kokt pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.