Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ångbakade muffins

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mayuko Lindström, Årets Hembakare 2011 gör ångbakade muffins i stekpanna med lite vatten - under lock.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål.
  2. Blanda ägg, yoghurt och olja i en annan skål. Smaksätt med din favoritsmaksättning – se ovan.
  3. Blanda samman smetarna och rör tills det blir slätt.
  4. Placera ut pappersformar i små porslinsformar eller i kaffekoppar. Fördela smeten i formarna. Dekorera med lite extra av smaksättningen.
  5. Placera formarna i en stekpanna eller låg, vid kastrull med hett vatten, några centimeters djup.
  6. Låt det koka upp men sänk sedan värmen så att vattnet bara sjuder. Sätt på ett lock och låt ångkoka i 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.