Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ångbåtskaka från Vaxholm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mera gott till fikat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och socker i en bunke och hacka ner smöret. Tillsätt ägg och citronsaft och blanda ihop allt och låt degen vila 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en pajform med degen. Rör samman smör och socker till fyllningen. Tillsätt vaniljsocker och ett ägg i taget. Riv äpplena grovt och blanda ner dem i smeten. Fyll pajskalet och grädda 30-40 minuter.
  3. Servera kakan ljummen med lättvispad grädde smaksatt med citronskal och vanilj.

Kommentarer (1)

  • lirarn 14 september 2010

    Detta är ett toppen recept som min mamma brukade göra och som alla gillade : )

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.