Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anicas fruktkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En fruktkaka av det litet annorlunda slaget, med havregryn och litet bittermandelolja i själva degen och färsk frukt ovanpå. Kakan smakar bra med litet glass eller vispad grädde. Receptet är från ett 70-talsnummer av Allt om Mat men jag vet inte vilket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen. Hacka banan, äpple och apelsin fint. Halvera och kärna ur vindruvorna. Blanda frukten.
  2. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i äggvispet tillsammans med bittermandeloljan. Häll smeten i en smord 1-litersform eller en liten stekpanna som tål ugnsvärme, lägg frukten ovanpå och strö över mandel och pärlsocker. Droppa över smält, avsvalnat matfett och grädda 25-30 minuter.
  3. Servera kakan ljummen eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.