Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anis- och valnötskakor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Anis ger en spännande touch till dessa kakor – fantastiskt goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka valnötterna och krossa anisen i en mortel. Arbeta hastigt samman samtliga ingredienser till en deg, antingen för hand eller i en matberedare. Forma degen till två rullar som är 2–3 cm i diameter vardera. Plasta in och låt ligga kallt i minst 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 175 grader.
  2. Skär degen i cirka 5 mm tunna skivor. Det går enklast om degen är väl kyld och kniven riktigt vass. Lägg skivorna på plåtar klädda med bakplåtspapper och tryck ner en del av en valnöt i varje kaka.
  3. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills kakorna fått lite färg. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.