Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anisbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40-50 portioner
Skriv ut

I Skelleftetrakten fanns och finns detta goda bröd alltid på kaffebordet till Jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda det smälta margarinet med mjölken, värm till 37 grader. Rör i jästen och övriga ingredienser till en smidig deg som kavlas ut centermetertjockt. Sporra ut kammar, låt jäsa upp. Grädda i ister eller matolja som upphettas till 180 grader. Vänd brödet när kanten börjar bli brun. Värm och vänd i strösocker före servering..
  2. Går bra att frysas.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gittan-9 17 juni 2009

    Roligt att du har ett anisbrödrecept.Har ngt. liknande själv i skallen. Brukar höfta till ingredienserna. Jag är nämligen själv från Västerbotten så du har helt rätt. Många gör anisgrisar som dom också kallas.Själv använder jag cocos-fett tll kokning. Du måste få en femma för dom är jättegoda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.