Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel men ack så god fiskrätt som ingen kan misslyckas med

Ingredienser

Instruktioner

Ställ ugnen på cirka 200 grader. Bred ut ett ganska tjockt lager med grovsalt i en ugnssäker form. Lägg laxbitarna på grovsaltsbädden. Låt stå utan att röra i cirka 18-20 minuter, lite beroende på laxens tjocklek. Medan laxen står i ugnen, kokar man potatis och gör såsen med den röda rommen, finklippt dill, lite citronsaft och finhackad röd lök. En normalstor burk med creme fraiche, en burk rom, cirka 1 msk citronsaft, en röd lök och dill efter tycke brukar bli bra. När tiden är ute för fisken är det bara att lägga upp på tallrikar och njuta av den goda laxen och såsen.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Netis 24 januari 2008

    Lätt som en plätt att laga och supergott!

  • tobiaskarlsson 29 april 2009

    Snabbt och gott :-)

  • Chirose 28 juni 2012

    Enkelt att göra och väldigt gott! Bra sommarmat tycker jag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.