Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anjoukaka med mannagryn

(1 kommentar)  
Skriv ut

En läcker saftig kaka att servera till kaffe eller te, eller varför inte som dessert! Glass eller kylskåpskall vispgrädde, ev smaksatt med några droppar likör serveras till.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Rör smör/margarin och socker vitt och pösigt. Rör i äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl och mannagryn . Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten, omväxlande med mjölken. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Lägg på klyftor av färska päron. Grädda på nedersta falsen i ugnen, 40-45 minuter. Låt kakan svalna något innan formens kant tas bort.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sork 19 maj 2011

    Vilken god kaka! Jag gjorde en egen variant med äpple och kardemumma. Tack för ett härligt recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.