Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anjovisrimmad gösfilé med kummin- och oströra

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En perfekt förrätt som går att förbereda. Fisken kan göras redan dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fisk: lägg fiskfiléerna i en smord ugnsäker form. Gnid in fisken med salt och häll över anjovisspad. Låt fisken rimma i kylen ca 4 timmar
  2. Sätt ugnen på 100 grader. Stek fisken mitt i ugnen 25-30 min eller tills innertemperaturen är 58-60 grader. Låt fisken svalna. Ställ in den kylen. Skär upp fisken i bitar vid servering.
  3. Oströra: Rosta kummin i stekpannan någon minut. Vispa creme fraiche med elvisp till samma konsistens som vispad grädde. Blanda creme fraiche, ost och kummin. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta nötterna i en het torr stekpanna, lägg nötterna i lite hushållspapper eller i en ren kökshandduk och gnid försiktigt av skalet. Hacka nötterna.
  5. Servering: Skär fisken i ca 1 cm breda bitar. Blanda salladssorterna och vänd salladen med olivolja och balsamvinäger. Lägg fisken på knäckebröd. Doppa en sked i varmt vatten och forma ägg av oströran. Strö ev över lite extra flingsalt och vitpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.