Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anjushkas vegetariska köttlimpa med fetaost och oliver

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Limpan kan ätas varm med ris och andra tillbehör, men går även utmärkt att äta kall som pålägg. I sin kalla form får den en hårdare koncistens och är lättare att skära upp i tunnare skivor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smeten: Häll 1 och 2/3 paket quornbitar i en bunke och blanda ner ingredienserna. Arbeta med en stavmixer eller mixer till en någorlunda jämn massa och blanda ner de hela quornbitarna. Smaka av och justera kryddningen efter egen smak. Låt smeten vila i 10-15 min eller tills den fått en fastare koncistens.
  2. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör försiktigt ihop. Var försiktig så att du inte mosar sönder fetaosten!
  3. Forma degen till en limpa och lägg den i en smörad form. Pensla över den med flytande margarin eller smält smör. Baka sedan i ugn i 225grader i ca 30 min.
  4. Ta ut och låt svalna. Pensla på mer margarin om det behövs! Om du har tänkt använda limpan som smörgåspålägg bör du slå in dem i aluminiumfolje och ställa in dem i kylskåpet när de har svalnat.
  5. * Tips! Variera mera! Variera dig genom att fin- eller grovhacka ingredienserna. Vill du t ex att fetaosten ska vara mer framträdande i limpan ska osten vara extra grovt hackad. Du kan även välja att ha i hela oliver, eller att strimla paprikan istället för att hacka den. En annan trevlig variant är att ha i hela vitlökar istället för vitlökspulver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.