Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anka

 
  • Serverar: 3-6 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Serveras med potatis, eventuellt apelsinsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 140 grader.
  2. Häll 1 dl olja i en skål. Riv skalet från ½ citron. Pressa i saften från citronhalvan i skålen. Tillsätt soya. Pressa 1-2 vitlökar beroende smak. Krydda efter smak .
  3. Rekommendation är att vara generös med örterna.
  4. Gnid in ankan med örtoljan och låt stå minst ett dygn i kylen.
  5. 4 timmar innan servering ställer du in ankan i ugnen med magen uppåt. Efter 2 timmar vänder du ankan så den ligger på rygg.
  6. Med ca 30 minuters mellanrum häller du skyn som bildats i ugnsformen över ankan, upprepas ända tills att ankan är klar. När du kan dra av en klubba utan något direkt motstånd är ankan färdig att servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.