- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Petto d'anatra con salsa di ciliegie
Sedan ankbröst började säljas frysta har det blivit en råvara som trots sin lyx ändå är tillgänglig i många välsorterade butiker.
Instruktioner
- Såsen:
Smält sockret i en kastrull.
Tillsätt vinet, portvinet och körsbären och koka tills lagen börjar bli simmig.
Smaksätt den med salt och peppar.
- Ankbrösten:
Sätt ugnen på 125°. Ruta fettkappan med en vass kniv, salta, peppra och bryn i torr panna den feta sidan gyllene och knaprig.
Lägg ankbrösten med stekta sidan upp i en ugnssäker form och stek färdigt i ugnen till 65° innertemperatur.
Ta ut och låt köttet vila 15 min i folie.
Skär det i tunna skivor och servera det med körsbärssåsen och ångad brocolli.
Publicerat den
3 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar