Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ankbröst med körsbärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Petto d'anatra con salsa di ciliegie Sedan ankbröst började säljas frysta har det blivit en råvara som trots sin lyx ändå är tillgänglig i många välsorterade butiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Såsen: Smält sockret i en kastrull. Tillsätt vinet, portvinet och körsbären och koka tills lagen börjar bli simmig. Smaksätt den med salt och peppar.
  2. Ankbrösten: Sätt ugnen på 125°. Ruta fettkappan med en vass kniv, salta, peppra och bryn i torr panna den feta sidan gyllene och knaprig. Lägg ankbrösten med stekta sidan upp i en ugnssäker form och stek färdigt i ugnen till 65° innertemperatur. Ta ut och låt köttet vila 15 min i folie. Skär det i tunna skivor och servera det med körsbärssåsen och ångad brocolli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.