Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ankis gryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En rätt som var vår fredagsrätt som barn och min pappas favorit. Detta skall serveras till ris och en härlig grönsallad, det funkar inte till potatis. Ett måste är att skära grönsakerna i stora bitar, och av nån underlig anledning så blir det godast om man gör dubbel sats. Så god...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna och spara dem till sist.
  2. Skär löken i stora klyftor. En lök ska bli ungefär 6-8 klyftor. Skär paprikorna i stora klyftor också, det ska vara rejäla bitar.
  3. Bryn löken i klyftor och svamp i smöret så de får fin färg. Strö över mjölet. Häll över chilisåsen och tillsätt kryddorna. Lägg på paprikan. Häll över grädden och juicen. Låt detta puttra ca 10-15 minuter.
  4. Lägg i de skalade räkorna precis innan servering så de inte blir sega.
  5. Servera till ris och grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.