Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ankis Tryffeltårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

En försvinnande god kaka som kan förberedas flera dagar i förväg. Vid servering: Ta ut kakan ur kylskåp och pudra över kakao. Man kan bryta av den ”överflödiga” mördegen, alltså pajskalet där tryffeln börjar, så blir tårtan jämn i kanten och snyggare. Servera med lätt vispad grädde och färska bär

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman ingredienserna till mördegen och låt den ligga kallt ca 30 minuter. Klä en form med löstagbar kant med mördeg ända upp på kanten. Ställ den i frysen ett tag så glider degen inte ner när den gräddas.
  2. Värm ugnen till 175°. Grädda tills kakan fått färg, ca 20 minuter. Det går utmärkt att förbereda hit ett par dagar i förväg, ställ hela formen med det färdiggräddade pajskalet i frysen. Ta fram och låt den tina innan tryffelsmeten hälls i.
  3. Tryffelsmet: Häll grädde, salt och socker i en kastrull och låt det koka upp. Ta av från värmen. Lägg ner blockchokladen i mindre bitar och smöret i gräddblandningen. Rör och låt det smälta ihop till en jämn smet. Ställ eventuellt tillbaka kastrullen på värmen en stund.
  4. Häll smeten i det avsvalnade pajskalet och ställ i kylskåp minst 3 timmar. Det går utmärkt att förbereda tårtan ett dygn i förväg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • issasmat 25 februari 2009

    den ser super god ut

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.