Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anna-Karins thekakor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hade ett recept på goda thekakor som jag läste fel i och så blev de ännu godare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ihop en havregrynsgröt av vattnet, havregrynen och saltet.
  2. Blanda i mjölken, smöret och torrjästen när temperaturen är runt 40 grader. Tillsätt honungen och rör om.
  3. Tillsätt dinkelmjölet och nästan allt vetemjöl och knåda ihop till en smidig och blank deg. Baka ut thekakorna med lite mjöl och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Låt jäsa under duk i 30-40 minuter och grädda sedan i 250 grader 5-8 minuter eller till dess de fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Annakarineli 27 juli 2010

    Oopsi daisy! Såg att jag hade tagit i l ite väl när jag skrev receptet första gången och skrivit 2 pkt jäst!! 1 pkt ska det vara!!

  • Tuje 24 oktober 2010

    När tillsätts smöret??

  • clara39 18 augusti 2013

    Ska de bara jäsa en gång?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.