Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anna-Lenas Siktkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket gott matbröd. Går utmärkt att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk. Värm tills det är fingervarmt. Häll mjölken över jästen, tillsätt brödkryddorna, salt och sirap. Sikta i mjölet tills degen är slät och inte fastnar på fingrarna när man tar på den. Tag ur degen ur bunken, knåda lite, lägg tillbaka i bunken och låt jäsa under bakduk i 30 min.
  2. Tag ur degen ur bunken igen. Dela degen i fyra delar. gör kakor och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tryck ut dem lite och hacka lätt med en gaffel. Låt kakorna jäsa under bakduk i 30 minuter till.
  3. Grädda mitt i ugnen på 225-230 grader i ca 13-15 minuter. Ta ut kakorna och knacka på botten. Låter det ihåligt är den klar. Låt vila under duk innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Ullas 30 december 2009

    Tack för kanongott recept ++++++++

  • ida87 22 januari 2012

    Kanon gott =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.