- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Mycket gott matbröd.
Går utmärkt att frysa.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke.
Smält smör, tillsätt mjölk. Värm tills det är fingervarmt.
Häll mjölken över jästen, tillsätt brödkryddorna, salt och sirap. Sikta i mjölet tills degen är slät och inte fastnar på fingrarna när man tar på den.
Tag ur degen ur bunken, knåda lite, lägg tillbaka i bunken och låt jäsa under bakduk i 30 min.
- Tag ur degen ur bunken igen. Dela degen i fyra delar. gör kakor och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Tryck ut dem lite och hacka lätt med en gaffel. Låt kakorna jäsa under bakduk i 30 minuter till.
- Grädda mitt i ugnen på 225-230 grader i ca 13-15 minuter.
Ta ut kakorna och knacka på botten. Låter det ihåligt är den klar. Låt vila under duk innan servering.
Publicerat den
12 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för kanongott recept ++++++++
Kanon gott =)