- Serverar: 6 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
En mycket god och smakrik vitkålsallad som passar till det mesta men framförallt till husmanskost och pasta.
Instruktioner
- Strimla vilkålen i en matberedare eller så delar du vitkålshuvudet på mitten och hyvlar med en osthyvel så du får smala strimlor. Skölj i ljummet vatten.
- Blanda med den rivna osten och persiljan.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Dubblera satsen om du tycker att det verkar lite till den mängd vitkål du har. Häll över vitkålen och blanda om.
- Sätt plast över salladen och ställ i kylen i någon timme. Därefter är det klart att äta!
- Håller sig i flera dagar i kylen!
Publicerat den
22 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod...men behövde tillsätta lite salt och peppar och lite mer vinäger..men smaken är som baken