Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas älgstek

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Perfekt buffemat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in köttet med kryddorna och lägg det i dubbla plastpåsar. Låt stå i kylskåpet i 14 timmar, vänd dock påsen några gånger under tiden.
  2. Sätt ugnen på 125 °. Lägg köttet i en lätt smörjd ugnsfast form. och sätt in en stektermometer. Vid 75° är köttet nästan genomstekt. För rödare kött 65-70 °. Lägg köttet i folie så att det "sätter" sig.
  3. Skiva köttet i tunna skivor och servera med en rotsaksgratäng och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.