Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas bästa banankaka

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Kakan är bakad i en stor form, 26 cm i diameter. Förvara kakan i kylskåp, då smakar den bäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 26 cm i diameter.
  2. Vispa smör och socker med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och lite fluffigt.
  3. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål. Mosa bananerna med en gaffel. Tillsätt mjölblandningen, bananer och kaffe. Vänd runt med en slev.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt kakan svalna något innan den serveras.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • dillan 30 april 2008

    Underbart god banankaka. För över 20 år sedan smakade jag en banankaka i Norrköping på en uteservering, det är först nu som jag hittat något liknanade. Tack

  • starfighter 12 juni 2008

    Har precis bakat och smakat denna underbara banankaka. Hade inget ströbröd hemma utan använde kokosflingor - det gav kakan lite extra 'crunch' :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.