Kärleksfullt strösslade kärleksmums passar på alla kaffekalas
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjölet, bakpulver och kakao i en skål.
Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
- Smält smöret, blanda med vattnet och rör ner i smeten.
Häll i en pappersklädd långpanna.
- Grovhacka chokladen och strö över smeten.
- Grädda kakan i ca 15 minuter.
Den ska vara lite kletig, prova med en sticka.
Låt svalna.
- Glasyr: Koka upp grädden, häll i kaffet.
Finhacka chokladen och rör i den.
- Låt glasyren svalna något och bre den över kakan.
Strö över strössel och skär i rutor.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
12 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums så gott det var länge sedan jag åt denna kaka, låter gott med choklad i glasyren :)
Herregud vad gott det blev! Använde mörk rom istället för kaffe. Nästa gång gör jag nog lite mer glasyr.