- Serverar: 8 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
God att ha på buffébordet! Passar till alla högtider!
Lättlagad och tillagas med fördel en dag innan den ska serveras!
Instruktioner
- Börja med bottnen:
Krossa kexen i t.ex. matberedaren. Blanda kex-krosset med det smälta smöret. Tryck ut kex-massan i en form med löstagbara kanter. Ställ in formen i kylen medan du gör ost-massan.
- Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten.
- Ta 1 dl crème fraiche och blanda det med cheddarosten. Smält samman på låg värme, i en kastrull.
- Blanda resten av crème fraichen med Philadelphiaosten.
- Smält gelantinbladen. Blanda gelantinet med de båda ost-massorna, förslagsvis i en matberedare.
Häll blandningen över kexen.
- Låt stå kallt i minst 4 timmar. Personligen tycker jag att det blir bäst om man gör tårtan dagen innan den ska serveras.
- Vid servering, dekorera gärna med valnötter och låt gärna gästerna ha tillgång till honung, vilket är väldigt gott till osttårtan!
- Det går givetvis att använda sig av andra ostsorter än cheddar!
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar