Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas osttårta

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

God att ha på buffébordet! Passar till alla högtider! Lättlagad och tillagas med fördel en dag innan den ska serveras!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen: Krossa kexen i t.ex. matberedaren. Blanda kex-krosset med det smälta smöret. Tryck ut kex-massan i en form med löstagbara kanter. Ställ in formen i kylen medan du gör ost-massan.
  2. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten.
  3. Ta 1 dl crème fraiche och blanda det med cheddarosten. Smält samman på låg värme, i en kastrull.
  4. Blanda resten av crème fraichen med Philadelphiaosten.
  5. Smält gelantinbladen. Blanda gelantinet med de båda ost-massorna, förslagsvis i en matberedare. Häll blandningen över kexen.
  6. Låt stå kallt i minst 4 timmar. Personligen tycker jag att det blir bäst om man gör tårtan dagen innan den ska serveras.
  7. Vid servering, dekorera gärna med valnötter och låt gärna gästerna ha tillgång till honung, vilket är väldigt gott till osttårtan!
  8. Det går givetvis att använda sig av andra ostsorter än cheddar!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.