Snabbt och enkelt bakar du den här brödkakan. Degen rörs ihop snabbt. Mjölsorterna kan varieras men hälften bör vara vetemjöl.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader. Häll det över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt salt, honung, vetekli och de båda mjölsorterna.
- Rör snabbt ihop degen. Degen ska vara relativt lös i konsistensen. Strö ett tunt lager med vetekli eller grahamsmjöl över degen. Låt degen jäsa övertäckt ca 2 timmar.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med höga kanter. Häll eller tippa degen direkt på pappret. Strö ev över lite extra kli eller grahamsmjöl.
- Sätt ugnen på 225 grader. Låt degen fortsätta att jäsa medan ugnen värms upp.
- Grädda brödet mitt i ugnen, ca 15 minuter, i varmluftsugn i 200 grader, 18-20 minuter.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar