Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas plåtbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Snabbt och enkelt bakar du den här brödkakan. Degen rörs ihop snabbt. Mjölsorterna kan varieras men hälften bör vara vetemjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader. Häll det över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt salt, honung, vetekli och de båda mjölsorterna.
  2. Rör snabbt ihop degen. Degen ska vara relativt lös i konsistensen. Strö ett tunt lager med vetekli eller grahamsmjöl över degen. Låt degen jäsa övertäckt ca 2 timmar.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med höga kanter. Häll eller tippa degen direkt på pappret. Strö ev över lite extra kli eller grahamsmjöl.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Låt degen fortsätta att jäsa medan ugnen värms upp.
  5. Grädda brödet mitt i ugnen, ca 15 minuter, i varmluftsugn i 200 grader, 18-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.