Syrliga rutor i långpanna.
Instruktioner
- Gör gärna den spröda degen i en matberedare. Mät upp 2.5 di vetemjöl, 0.5 dl strösocker tillsammans med 1 tsk vaniljsocker i apparatens skål. Lägg i smöret i klickar och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Platta med mjölade fingrar ut den i en fyrkantig form (gärna med löstagbar botten) ca 20x25 cm stor. Grädda mitti ugnen i 200° ugnsvärme i ca 15 minuter.
- Vispa under tiden ägg och strösocker rejält pösigt. Tillsätt 0.5 di vetemjöl, rivet skal av citronen samt saften . Häll citronkrämen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 8-10 minuter eller tills den precis har stannat.
- Pudra rätt mycket florsocker över den nygräddade varma kakan och lät den sedan kallna helt. Lyft upp kakan ur sin form och skär den i 4x4 cm stora rutor.
Publicerat den
20 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Syrliga. Frisk citronsmak.
Vill säja att det var en underbart god kaka den blev mycket påpulär på kalaset ger dig 5 poäng av 5 möjliga.
Jätte God Kaka...Tack för ett fint recept !!!! Högsta poäng från mig !!!
Härligt spröda och krämiga på samma gång =D
Jag har letat efter det här receptet länge och dom var precis så goda som jag minns dom!
Ett till bra recept av dig att ta med till PRO,, tack mvh zanette