Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas siktkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Gammaldags bröd. Äts helst färska men de går också bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull, tillsätt salt, sirap och mjölk. När blandingen är fingervarm rör du ut jästen i lite av vätskan först sedan blandar du i all vätska. Använd helst assistent. Tillsätt rågsikten, brödkryddan och det mesta av vetemjölet. (spara mjöl till utbakningen). När degen är smidig låter du den jäsa under handduk i ca en halvtimme. Ta upp degen och baka ut fyra runda kakor. Placera två kakor på varje plåt. Nagga kakorna med gaffel och låt dem jäsa i cirka en halvtimme till trekvart. Grädda i 225 grader cirka 12-15 minuter tills kakorna fått fin färg. Låt kakorna svalna under handduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.