Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas skurna pepparkakor

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Toppengoda! En pepparkaksdeg som du kan baka ut direkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt kanel, kardemumma och bikarbonat utrörd i kallt vatten samt ägget. Arbeta in mjölet och ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk.
  2. Forma degen till 3-4 längder, ca 3 cm tjocka. Lägg dem på en smord plåt eller på bakplåtspapper. Platta ut längderna något.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200 grader, i ca 17 minuter. I varmluftsugn i 175 grader i ca18 minuter.
  4. Skär de varma längderna på snedden i 2 cm breda bitar. Låt dem kallna på plåten.
  5. Förvara kakorna i burk med lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.