Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas snabba Kladdis

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Eftersom du rör ihop smeten i kastrullen så blir det lite disk och så är den underbart god. När jag vill piffa till den lite till så har jag i riktig choklad istället för kakao.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.
  5. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Buspippi 4 april 2013

    Vet inte hur många gånger jag bakat den här kakan. Idag hade jag i hackad vit choklad och apelsin. Hoppas det faller vännerna i smaken. :)

  • Buspippi 12 oktober 2014

    Ett tips att ha i några droppar pepparmintsolja. Det blev mycket gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.