Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas tomtebloss cookies

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Stora, krispiga, sega cookies med malda hasselnötter och bitar av choklad, kan det bli bättre? Ja, för de är laktos, gluten och mjölkfria så de är ett utomordentligt alternativ till traditionella cookies. Tänk på att kolla att chokladen är mjölkfri om ni ska baka dessa till laktos eller mjölkallergiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mal hasselnötterna, helst i en mandelkvarn och blanda med strösocker, vaniljsocker och salt.
  3. I en separat, ren bunke, vispa äggvitorna riktigt hårt, ska gå att vända bunken utan problem. Blanda sedan med en slickepott ned nötblandningen, chokladen, eventuella hasselnötsbitar och mandellikören i de vispade äggvitorna. Det går bra att utesluta mandellikören om så önskas.
  4. Använd en glasskopa eller en stor matsked och klicka ut stora klickar av smeten på en bakplåtsklädd plåt. Rulla varje klick till en boll och platta till dom tills de får önskad form och storlek. Kakorna kan ligga ganska tätt, de sväller bara lite när de gräddas.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 12-13 min, de ska vara gyllene under och svagt gyllene i kanterna ovanpå.
  6. Låt kakorna svalna på plåten och förvara sedan i en lufttät behållare, de går också jättebra att frysa in.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lillanna75 13 september 2011

    Nu har jag gjort dom!!!! & de blev nästan lika goda som dina....... Fredrik han att få smaka en =))

  • Enbaknordsbekannelser 13 september 2011

    Hehe, vad bra :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.