Stora, krispiga, sega cookies med malda hasselnötter och bitar av choklad, kan det bli bättre? Ja, för de är laktos, gluten och mjölkfria så de är ett utomordentligt alternativ till traditionella cookies.
Tänk på att kolla att chokladen är mjölkfri om ni ska baka dessa till laktos eller mjölkallergiker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mal hasselnötterna, helst i en mandelkvarn och blanda med strösocker, vaniljsocker och salt.
- I en separat, ren bunke, vispa äggvitorna riktigt hårt, ska gå att vända bunken utan problem.
Blanda sedan med en slickepott ned nötblandningen, chokladen, eventuella hasselnötsbitar och mandellikören i de vispade äggvitorna.
Det går bra att utesluta mandellikören om så önskas.
- Använd en glasskopa eller en stor matsked och klicka ut stora klickar av smeten på en bakplåtsklädd plåt. Rulla varje klick till en boll och platta till dom tills de får önskad form och storlek. Kakorna kan ligga ganska tätt, de sväller bara lite när de gräddas.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 12-13 min, de ska vara gyllene under och svagt gyllene i kanterna ovanpå.
- Låt kakorna svalna på plåten och förvara sedan i en lufttät behållare, de går också jättebra att frysa in.
Publicerat den
27 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Nu har jag gjort dom!!!! & de blev nästan lika goda som dina....... Fredrik han att få smaka en =))
Hehe, vad bra :D