Saftiga baguetter med inbakat vitlökssmör. Passar utmärkt till grillat, soppa, på en buffé eller picknick.
Glutenfria, äggfria och laktosfria.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet. Tillsätt fiberhusken och låt svälla i 10 minuter. Blanda ner olja, salt och mjölmix och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Olja in en stor skärbräda eller ett bakbord. Stjälp upp degen och dela den i 2 delar. Platta ut till längder, ca 30x8 cm långa. Pressa ner vitlöksklyftorna i smöret och blanda ordentligt.
- Bred vitlökssmöret över degplattorna och rulla ihop till baguetter. Vrid dem några varm och lägg på baguetteplåt eller vanlig plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Låt jäsa i ca 20 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Publicerat den
5 oktober 2016
Liknande recept
Skriv kommentar