Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annes älgskav

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god gryta som gör sig ännu bättre dagen efter. Praktiskt göra den dagen innan, så har man mer tid till annat då den ska ätas! För Er som inte tycker om älgkött, alt inte har tillgång till det, går det lika bra med nötkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs den hackade gula löken tillsammans med svampen i en stor järngryta. Klipp gärna svampen i mindre bitar med sax, medan den är kvar i burken.
  2. Skava köttet i tunna strimlor och lägg ner i grytan allt eftersom Du skavar upp det. Bryn så det får fin färg. Krydda och sätt till viltfonden. Använd vitlök eller senap, båda blir lite väl starkt.
  3. Häll på crème fraîchen och matlagningsgrädden och sätt till soya så att grytan får fin färg.
  4. Koka grytan 30-60 minuter, så köttet är mört och fint. Se till att grytan är "såsig", annars lägger den sig ovanpå potatisen och det blir inte bra! Sätt till extra matlagningsgrädde eller mjölk, om det ser för torrt ut!
  5. Servera med pressad potatis, en fräsch grönsallad, lingonsylt och/eller vinbärsgelé, samt ett mustigt rött vin.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mh72 31 augusti 2009

    Jättegott !! mmmmm

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.