- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Barnens favoritbröd. Enkelt att göra.
Instruktioner
- Värm mjölken fingervarm, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om så jästen löser sig.
- Tillsätt övriga ingredienser samt det mesta av mjölet. Arbete till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Eventuellt behövs mera mjöl. Dela degen i cirka 20 portionsbullar.
- Forma till bullar och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Låt dem jäsa under bakduk i cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla med ägg och strö över solroskärnor eller vallmofrön.
- Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
- Låt bröden svalna under bakduk.
Publicerat den
11 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej och tack för ett gott och saftigt bröd!! Lite kladdig deg, men annars jätte gott!!//lillawe