Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annica's supergoda köttbullar

(5 kommentarer)  
Annica's supergoda köttbullar Annica's supergoda köttbullar Annica's supergoda köttbullar Annica's supergoda köttbullar Annica's supergoda köttbullar
  • Serverar: 3-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

X'ets köttbullar. Lite annorlunda ingredienser. Väldigt omtyckta. Jag var tvungen att göra 400 st en jul, så det räckte till hela tjocka släkten. Gav även bort en del av de goda "bullarna" i julklapp. Väldigt uppskattade!! Favoriten på jul/påskbordet, men även till fest eller vardags.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda skorpmjölet med mjölk i en bunke till en lagom lös röra. Spä ut med mer mjölk eller vatten om röran blir för fast. Låt detta svälla i 5 min.
  2. Krossa cornflakes och blanda ner i röran. Likaså med den rostade löken. Hacka den gula löken i småbitar och blanda ner i röran. Tillsätt ägget. Krydda röran med salt, vitpeppar, grillkrydda, aromat och socker - efter egen smak. Smaka av röran !
  3. Blanda i köttfärsen. Är smeten för lös kan du blanda i mer skorpmjöl. Smaka av smeten igen, krydda eventuellt igen - efter egen smak, man behöver inte svälja smeten vid avsmakningen, om man tycker det känns konstigt att äta rå blandfärs. Ta lagom smet ur bunken och rulla en rund boll. Ha kranen på med kallt vatten och skölj händerna då och då för att underlätta köttbullsrullningen.
  4. Bryn köttbullarna i varm stekpanna med en klick smör på medelvärme, men bara så att ytan får en fin färg. (Jag brukar göra en mindre köttbulle i första och andra satsen och bryna helt klart, för att smaka av ordentligt, eventuellt kryddar jag smeten lite ytterliggare efter det)
  5. Lägg över i en ugnsfast form med lock och låt bli klara i ugnen på 175 gr i ca 15-20 min. Ta ut ur ugn och låt vila en stund under lock.
  6. Serveras på julbordet eller till påskbuffén. Serveras även tradionellt med potatismos, brunsås och lingon. Fungerar även bra med pasta. Alla brukar slåss om de sista !
  7. Lycka till !! Enjoy !
  8. Receptets ursprung går egentligen tillbaka till X'ets mormor, Asta, men även Annicas mamma, Monica, gör dessa. Mmmmm goda är de!! Och fruktansvärt uppskattade.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Yv1 26 augusti 2009

    Dessa köttbullar är värda sin vikt i guld...de är helt oemotståndliga!! Ser tacksamt fram emot fler smaskiga recept!

  • SDMaya 8 september 2009

    Här var det väldigt delade meninga, men alla tyckte de var goda, men någon tyckte de var för söta! Jag tyckte det va svårt att få dom att bli fina! Men men ... får prova igen och se om jag lyckas bättre då!

  • [email protected] 29 mars 2011

    Tyvärr försvann matlusten vid "aromat" och "grillkrydda". Sedan dessutom en halv deciliter socker på det hela...

  • Nojjan69 18 april 2011

    Jadu hotmatte666....Vad är det man brukar säga: smaken är som baken, delad...

  • Nojjan69 27 juli 2012

    Nya bilder...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.