En egen komponerad gönsaksgryta med rotfrukter.
Krydda får man igentligen göra efter egen smak
Instruktioner
- Tärna kålroten, sötpotatisen, potatisen och den gula löken, samt salladslöken.
Riv moroten. banda samman allt även de röda linserna.
- Lägg allt i en ugnsfast form.
- Blanda i hop kryddorna med matlagningsgrädden och cremefraiche, keso samt den rivna ingefäran. och häll över
grönsakerna . Man kan även lägga riven ost på, i det här fallet använde jag ströbröd av majsmjöl. in i ugnen på
225grader.
På bilden har jag garnerat med egen odlad persilja, samt ringblomma :-)
- Kålrot är väldigt c-vitamin rik....och man kan faktiskt använda den till annat också än bara till rotmos tycker jag.
/Annieann
Publicerat den
14 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantatsiskt gott!!!
Hittar inte hur länge ska vara i ugnen...