Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annikas goda gryta

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Om du vill lyxa till tillvaron så ska du laga denna underbart delikata gryta som om möjligt smakar ännu godare dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop mjölk, grädde, créme fraiche, tomatpuré och senap i en kastrull. Tillsätt worcestershiresås, paprikapulver och buljong. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda på svag värme i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. ta bort kastrullen från värmen.
  2. Skiva champinjonerna och bryn dem i 2 tsk matfett. Lägg över dem i en gryta med hjälp av en hålslev. Skiva smålöken, fräs upp den snabbt i 2 tsk matfett. Ta upp löken med en hålslev och tillsätt den till champinjonerna.
  3. Strimla morötter, squash och fänkål och bryn i matfettet som finns kvar i stekpannan tills morötterna börjar mjukna. Tillsätt grönsakerna till champinjonerna och löken.
  4. Tärna köttet i munsstora bitar och bryn dem kraftigt runt om i resten av matfettet. Salta och peppra. Lägg köttet i grytan.
  5. Häll såsen över och koka upp. Låt sjuda på svag värme i ca 8 minuter. Smaka av och servera.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Noah 16 februari 2008

    Mycket gott har vi ätit och denna grytan ligger bland topp 10.

  • Gitsan 11 oktober 2008

    Jättegod smak, men nästa gång ska jag nog byta ut köttbitarna mot t.ex fläskfilé eller lövbiff eftersom köttbitarna blev alldeles för hårda. Ett annat alternativ kan ju vara att låta både kött och grönsaker koka med såsen från början....

  • fiasj 17 december 2008

    Jättegott! Mannen och ett-åriga sonen åt massor! Ska ätas fler gånger!

  • anku6177 11 februari 2010

    Supergod gryta som är lätt att anpassa efter de ingredienser som man har hemma. Tillagas ofta hemma oss mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.