Om du vill lyxa till tillvaron så ska du laga denna underbart delikata gryta som om möjligt smakar ännu godare dagen efter.
Instruktioner
- Vispa ihop mjölk, grädde, créme fraiche, tomatpuré och senap i en kastrull. Tillsätt worcestershiresås, paprikapulver och buljong. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda på svag värme i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. ta bort kastrullen från värmen.
- Skiva champinjonerna och bryn dem i 2 tsk matfett. Lägg över dem i en gryta med hjälp av en hålslev. Skiva smålöken, fräs upp den snabbt i 2 tsk matfett. Ta upp löken med en hålslev och tillsätt den till champinjonerna.
- Strimla morötter, squash och fänkål och bryn i matfettet som finns kvar i stekpannan tills morötterna börjar mjukna. Tillsätt grönsakerna till champinjonerna och löken.
- Tärna köttet i munsstora bitar och bryn dem kraftigt runt om i resten av matfettet. Salta och peppra. Lägg köttet i grytan.
- Häll såsen över och koka upp. Låt sjuda på svag värme i ca 8 minuter. Smaka av och servera.
Publicerat den
23 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott har vi ätit och denna grytan ligger bland topp 10.
Jättegod smak, men nästa gång ska jag nog byta ut köttbitarna mot t.ex fläskfilé eller lövbiff eftersom köttbitarna blev alldeles för hårda. Ett annat alternativ kan ju vara att låta både kött och grönsaker koka med såsen från början....
Jättegott! Mannen och ett-åriga sonen åt massor! Ska ätas fler gånger!
Supergod gryta som är lätt att anpassa efter de ingredienser som man har hemma. Tillagas ofta hemma oss mig.